Maak afspraak

In de salon gebruiken we uitsluitend

Medik8 Producten

Ik krijg vaak de vraag: ‘hoe kan ik huidveroudering tegengaan?’ of ‘Hoe kan ik het proces van huidveroudering vertragen?’. Een logische vraag; er is zoveel op de markt te verkrijgen, dat veel door de bomen het bos niet meer zien.

Gelukkig is het antwoord vrij makkelijk. Je kan je huid verbeteren en daardoor ook het proces van huidveroudering vertragen door regelmatig een behandeling te ondergaan en thuis aan de slag te gaan met huidverbeterende producten.

CSA-filosofie

Ik hoor je gelijk denken, welke huidverbeterende producten? Dan is het antwoord kort, maar krachtig, namelijk: CSA. Wat houdt CSA in? “Vitamine C en zonbescherming (SPF) in de ochtend en vitamine A in de avond”

Vitamine C

Wanneer vitamine C goed geformuleerd en gestabiliseerd is, heeft het veel voordelen voor de huid, namelijk:

Zonbescherming

Maar liefst 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Deze schade ontstaat ook als het niet zonnig is. Als het licht is, betekent dit gelijktijdig dat de zonnestralen je kunnen bereiken. Zelfs op een bewolkte dag is er nog steeds 50% UV-straling die je huid bereikt. Om die reden is het van belang om elke dag een goede zonbescherming te dragen. 

Vitamine A

Vitamine A is het echt hét product tegen huidveroudering. Het heeft veel voordelen voor de huid:

Naast alle voordelen heeft vitamine A ook een andere kant. Als vitamine A namelijk in een sterkte wordt toegediend die sterk genoeg is om zichtbaar effect te krijgen, zie je vaak dat er irritatie in de vorm van roodheid en afschilfering ontstaat. Dit is natuurlijk niet zo huidvriendelijk, om die reden is Medik8 gaan onderzoeken en door ontwikkelen. Zo hebben ze uniek Time Release (TR) toedieningssysteem ontwikkeld.

Dit zorgt ervoor dat de vitamine A ingekapseld in de huid wordt gebracht, vervolgens de inkapseling wordt afgebroken en langzaam de vitamine A aan de huid wordt afgegeven voor een langere periode. Deze manier minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de huid kan genieten van de voordelen van vitamine A.

Let op! Bouw het gebruik van vitamine A langzaam op. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan is het advies om vitamine A te laten staan! Kies dan voor Bakuchiol, een alternatief voor vitamine A.