Maak afspraak

Zo kom je van Maskne af!

Maskne

Heb jij sinds het dragen van een mondkapje meer last van een onrustige huid (meer puistjes, irritaties, mee-eters) op de wangen, kin, kaaklijn en neus? Dan is de kans groot dat je last hebt van maskne; acne door het dragen van een masker. Je kunt Maskne herkennen aan kleine witte puistjes, roodheid en bultjes en irritatie rondom de mond, kaaklijn en wangen.

Hoe ontstaat Maskne?

Het mondmasker sluit logischerwijs je huid af en je adem maakt de huid onder het mondkapje een lekker warm klimaat. De huid hieronder gaat lekker broeien en de transpiratie verhoogd; de perfecte plek voor bacteriën. Ook zorgt het mondmasker voor wrijving op de huid, door deze wrijving komen er kleine beschadigingen aan de huid. Op deze manier kunnen bacteriën nog makkelijker in de huid. Door deze combinatie wordt de talgproductie verhoogd en ontstaan sneller onzuiverheden op de huid. 

Tien tips om je Maskne te verminderen

Tip 1: Reinig zowel iedere ochtend als avond je huid goed. Heb je last van ontstekingen? Gebruik dan in de avond Clarifying Foam. Dit is een reiniger die o.a. salicylzuur bevat. Salicylzuur reinigt de poriën diep, verwijdert overtollig talg en vuil en remt de ontstekingen. Voor ‘s ochtends is het advies om de huid te reinigen met Micellar Mousse

Tip 2: Spray na het reinigen Cliniprep op de huid. Dit product pakt de slechte bacteriën aan en zorgt ervoor dat de goede bacteriën de huid kunnen blijven beschermen. Deze spray mag je meerdere keren per dag op de huid aanbrengen. Perfect om tussen het wisselen van mondkapjes de huid in te sprayen. Het kan zelfs over make-up worden gesprayd. 

Tip 3: Gebruik de juiste verzorging. Je huid verliest veel vocht onder het mondkapje, waardoor het meer talg gaat aanmaken. Breng daarom na het reinigen Hydr8 B5 aan om te zorgen voor de juiste hydratatie. 

Tip 4: Heb je last van ontstekingen? Breng dan Balance Moisturiser aan. Deze crème zorgt voor talgregulatie en bevat pre- en probiotica, waardoor de huid tot rust komt. 

Tip 5: Draag geen make-up onder het mondkapje. Wil je toch make-up dragen gebruik dan alleen minerale make-up. Deze make-up verstopt de huid niet. 

Tip 6: Heb jij een herbruikbaar mondkapje? Was dan elke dag dit mondkapje. Vaak wordt het mondkapje in de jaszak, tas of broekzak gestopt. Terwijl dit al plekken zijn wat broeihaarden voor bacteriën zijn…

Tip 7: Draag een huidvriendelijk mondkapje gemaakt van 100% zijde. Zijde heeft namelijk het voordeel dat het antimicrobiële werking heeft, waardoor het de poriën niet verstopt. Ook zorgt het voor minder wrijving op de huid dan katoenen/papieren wegwerpmondkapjes. Deze mondkapjes zorgen er namelijk voor dat je huid droger en ruwer aanvoelt door de wrijving. Klik hier om meer informatie te lezen over een zijden mondkapje.

Tip 8: Vergeet natuurlijk niet om tussendoor vaak je handen te wassen. Ook voordat je, je gezicht gaat wassen, zo voorkom je dat er nog meer bacteriën aan je huid komen. 

Tip 9: Ook al is het moeilijk, maar probeer zo min mogelijk aan je gezicht te komen.

Tip 10: Blijf je last houden van ontstekingen of wil je graag gelijk je maskne verminderen? Maak dan een afspraak in de salon voor een acne behandeling. Tijdens deze behandeling worden de ontstekingen verwijderd en krijgt je huid een boost. 

Wist je dat acne behandelingen soms gedeeltelijk of zelfs volledig worden vergoed door je zorgverzekering? Kijk hiervoor je polisvoorwaarden na.