Maak afspraak

Acne behandeling

Acne is een huidaandoening die ontstaat door verstopping of ontsteking van de talgkliertjes. Acne komt voornamelijk voor tijdens de pubertijd, maar kan ook zeker op later leeftijd zich uiten. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om acne aanzienlijk te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen.

Hierbij kijken we niet alleen naar de buitenkant, maar ook zeker naar de binnenkant. Een huidprobleem heeft namelijk vaak een oorzaak van binnenuit. Dit kan zijn doordat voeding, lifestyle of hormonen niet in een goede balans is. In de salon gaan we samen proberen te achterhalen wat de oorzaak is.

Een uitspraak die ik veel hoor is dat je vanzelf over acne heen groeit of er vanzelf vanaf komt. Dit is een groot misverstand. Acne heeft namelijk een oorzaak, dit moet worden aangepakt om van de acne af te komen. Het is dan ook juist zo belangrijk om acne vroeg aan te pakken om hevige uitbraken met wellicht (diepe) littekens tot gevolg te voorkomen.

Daarnaast kom ik vaak in de salon tegen dat klanten veel drogisterij producten gebruiken, die vol zitten met slechte ingrediënten, waardoor de huid extreem uitdroogt. Doordat je huid zo uitdroogt, maakt je huid meer talg aan om zichzelf soepel te houden. Hoe meer talg aanmaak, hoe groter de kans is dat poriën gaan verstoppen en ontstekingen ontstaan. Deze producten vallen onder “baadt het niet dan schaadt het wel”.

Tessa is officieel gecertificeerd acne-specialiste. Daarnaast is de salon aangesloten bij de branche organisatie de Anbos. Dit biedt de mogelijkheid om de acne behandelingen gedeeltelijk of volledig vergoed te krijgen. Raadpleeg jouw polis over de aard van de vergoeding.