Maak afspraak

Wat is Henna? 

Henna verf is anders dan reguliere verf. Het blijft niet alleen op de haren, maar ook op de huid zitten, het geeft als ware een schaduweffect. De wenkbrauwen lijken hierdoor voller en strakker. Bij Henna wordt er geen gebruik gemaakt van ammoniak en oxidant. Henna blijft circa 7-14 dagen op de huid zitten mits de juiste nazorg wordt toegepast, op de haren blijft het circa 5 à 6 weken zitten. Wanneer er sprake is van een vette huid blijft de Henna korter op de huid zitten. 

Wenkbrauwen voorbereiden

Hoe lang henna zichtbaar is op de huid hangt van verschillende factoren af en verschilt per huidtypen en lifestyle. Om de henna zo goed mogelijk om de huid te laten pakken is het advies om 24 uur voor de behandeling de wenkbrauwen heel mild te scrubben.

Nazorg

Hoe meer er wordt geboend en gescrubd, hoe eerder de kleur zal vervagen. Het advies is dan ook om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken. Gebruik de eerste 24-48 uur geen olieproducten en/of make-up op de wenkbrauwen. 

Contra-indicaties 

In de volgende gevallen is het belangrijk om geen henna te zetten:

In de volgende gevallen is het belangrijk om te overleggen

Veelgestelde vragen?

Wat is het verschil tussen Henna en reguliere verf?

Normale wenkbrauw verf is bedoeld om de wenkbrauwhaartjes een kleur te geven en wordt hiervoor gemengd met oxidant en een tint. Doordat de lichte haartjes worden gekleurd lijken de wenkbrauwen voller. Gaatjes kunnen echter niet worden opgevuld. Het effect is circa 3 weken zichtbaar. 

Henna verf is een dikke pasta die wordt gemengd met warm water. De dikke pasta wordt hierna stevig op de wenkbrauw geduwd. De Henna geeft kleur af op de haren en op de huid. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierdoor kunnen gaatjes wel worden opgevuld. Henna bevat veel pigmenten, dat is dan ook precies de reden waarom het zo goed op de huid blijft zitten. Echter, er wordt vaak gedacht dat je met Henna een compleet nieuwe vorm kunt creëren, maar dat is een misverstand. Henna pakt namelijk niet/nauwelijks op de plekken waar geen haartjes bevinden. Op deze plekken blijft het hoogstens 2 dagen zichtbaar. 

Waar bestaat wenkbrauw Henna uit? 

Wenkbrauw Henna heeft als basis de pure indiase henna. Hieraan zijn kleurpigmenten toegevoegd op de juiste koele en warme tinten te krijgen en de houdbaarheid te garanderen. Deze toevoegingen moeten worden gedaan, om geen rode/oranje afdruk te krijgen.