Maak afspraak

De behandeling

Microneedling is een behandeling waarbij we met behulp van de dermapen 4 onder hoge snelheid kleine gaatjes in de huid maken. Deze gaatjes zijn voor het blote oog niet tot nauwelijks zichtbaar. Door deze gaatjes kunnen we speciale werkstoffen inbrengen, waardoor we intensieve huidverbetering kunnen behalen. Tevens zorgt deze behandeling ervoor dat er verschillende groei- en helende factoren vrijkomen, die zorgen voor een versnelde aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (elasticiteit van de huid). Hierdoor zorgt microneedling voor het verfijnen, verstevigen en versterken van de huid. Ook maakt het de huid gladder en strakker.  

De behandeling is geschikt voor: 

Deze behandeling kan worden ingeboekt na een Meet & Treat behandeling. Klik hier op deze behandeling te boeken.

Contra-indicaties:

Deze behandeling kan niet worden ingezet als iemand te maken heeft met een van onderstaande punten: 

Veelgestelde vragen: 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is net als bij veel andere huidverbeterende behandeling afhankelijk van je huidconditie en huidwensen. Over het algemeen worden er tussen de 4-6 behandelingen gedaan. Uiteraard geldt bij veel huidverbeterende behandelingen: hoe meer behandelingen, hoe mooier en beter het resultaat. 

Wordt microneedling vergoed door de zorgverzekering?

Op het moment dat je acne littekens zou willen aanpakken, dan kan het mogelijk volledig of gedeeltelijk kunnen worden vergoed door de zorgverzekering. Kijk hiervoor even je polisvoorwaarden voor na. 

Waar moet ik rekening mee houden naar de behandeling?

Het is van groot belang dat je rekening houdt met onderstaande punten:

Hoe lang duurt het voordat mijn huid hersteld is na de behandeling?

De eerste 24 uur kan de huid na de behandeling wat roodheid vertonen en licht gezwollen. 1-2 dagen na de behandeling kan er nog steeds lichte roodheid zijn, lichte jeuk en een droog/strak gevoel. Dit gevoel neemt in de aankomende dagen af. 3-4 dagen na de behandeling kan de huid er wat droog uit zien. 5 dagen na de behandeling is de huid volledig hersteld en functioneert normaal (er vanuit gaande dat je een normale wondgenezing hebt). Wanneer er sprake is van een trage wondgenezing kan het langer duren voordat de huid volledig hersteld is.